Scheren met een Safety Razor

Wat goed dat je de switch hebt gemaakt naar een Safety Razor!
De eerste keer scheren met een Safety Razor kan spannend zijn, daarom hebben we een duidelijke handleiding, gemaakt voor een gladde start ♥️

Glad in 5 eenvoudige stappen:

  1. Spoel je huid af met warm water en breng schuim, zeep of olie aan. (Test wat het beste werkt voor jou)
  2. Zet de Safety Razor verticaal op jouw huid, laat hem vervolgens in een hoek van 30 graden zakken. Begeleid de Safety Razor rustig over jouw huid. Voer zeker niet teveel druk uit, laat hem juist glijden over jouw huid. Zorg dat je huid altijd strak en glad is maar niet gerimpeld. Dan is de kans op scheerwondjes het kleinst.
  3. Neem de tijd en haast niet op het begin. Maak korte en gecontroleerde stroken. Dit is heel belangrijk aangezien de Safety Razor geen flexibele kop heeft. Door korte stroken te maken kun je zelf goed bijsturen.
  4. Controleer of je geen plekjes gemist hebt, zo nodig volg je bovenstaande stappen opnieuw.
  5. Breng een natuurlijke en hydraterende crème aan voor een nog gladder resultaat.

Hoe plaats je een mesje?

Tijd voor het echte werk!

Hoelang gaat een mesje mee?

Elk mesje gaat ongeveer 6 tot 9 scheerbeurten mee. Dit hangt wel ervan af hoeveel plekken je op je lichaam scheert en hoe stevig je haartjes zijn.
Scheer je je hele lichaam en heb je stevigere haartjes? Dan gaat het mesje wat minder lang mee.

Je vervangt het mesje als je merkt dat hij niet meer soepel over je huid glijdt en hij niet meer hetzelfde gladde resultaat als voorheen geeft.

Hoe onderhoud je de Safety Razor?

Meest gestelde vragen

Is het gevaarlijk/ moeilijker om te scheren met een Safety Razor?

Nee, de Safety Razor is helemaal veilig, het heet niet voor niets Safety Razor ;). Maar… het blijft natuurlijk wel een erg scherp mesje. Gebruik de Safety Razor daarom enkel zoals beschreven staat en uitgelegd wordt in de video. Vanzelfsprekend leg je zowel de Safety Razor als de scheermesjes buiten bereik van huisdieren en kinderen.

Kan ik mijn hele lichaam scheren met de Safety Razor?

Jazeker! Wel raden we aan om eerst te oefenen op je benen. Scheer pas andere delen van je lichaam als je bijvoorbeeld al 3x je benen hebt gedaan. Op die manier ben je meer vertrouwd met de Safety Razor en het mesje zelf, is wat minder scherp.

Hoe kan het dat ik juist wel uitslag en rode bultjes krijg?

De hoek van het mes ten opzichte van de huid is te klein. Daardoor is het mes te agressief voor jouw huid. Houd hem dus in het vervolg wat meer rechtop.
- Scheer eens niet tegen de haarrichting in. Als je tot nu toe steeds tegen de haarrichting in scheert, dan is het verstandig om een keer met de haargroei mee te scheren. Dit kan ervoor zorgen dat je geen uitslag en rode bultjes meer krijgt.

Hoe kan het dat ik steeds snijwondjes krijg?

Je bent te snel en daardoor stuur je niet genoeg bij waardoor je een grotere kans hebt op snijwondjes. Neem dus vooral de tijd waardoor je er juist handiger en sneller in wordt.
- Je houd de huid niet strak. Zorg ervoor dat de huid niet gerimpeld is waar je scheert, hierdoor snij je jezelf sneller.

Waarom krijg ik geen glad resultaat?

De hoek van het mes ten opzichte van de huid is te groot. Er is een kans dat je de Safety Razor té veel rechtop houdt, waardoor het mes niet of maar gedeeltelijk jouw huid raakt. Hierdoor komt hij ook niet aan de haartjes. Laat het mes iets verder zakken en voel of de haartjes weg zijn, laat hem niet meteen te agressief zakken, dat zorgt voor het tegenovergestelde effect.